dec

17

utorak, dec 17, 2019 od 18:00

Nova Iskra Dorćol

Blitz ⚡️

Program drugog po redu meetup-a stavlja u fokus zajednicu, ideja je da se kraj godine zaokruži upoznavanjem i druženjem. Pozornica će biti prepuštena odabranim mladim umetnicima koji će se predstaviti kroz kratke prezentacije od 5-10min. Nakon toga sledi prezentacija planova DACIDA platforme za sledeću godinu i druženje.

 • Aleksandar Lazar

  Aleksandar Lazar je multidisciplinarni umetnik koji je duži niz godina usidren u Beogradu. Bavi se grafikom, muzikom i videoartom. Promišljajući o povezanosti muzičkog i vizuelnog jezika trenutno izučava oblast kimatike (cymatics), odnosno vizualizacije zvuka na membrani gde se direktnim kontaktom zvučnih talasa i materije koja se nalazi na membrani formiraju raznoliki obrasci. Tako nastale obrasce, stvorene pod direktnim uticajem zvuka koristi u videoartu, performansima, grafici i VJ nastupima.

 • Anđela Janković

  Ilustratorka i grafička dizajnerka iz Beograda. Studira grafički dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se digitalnom ilustracijom gde komunicira koristeći jak kolorit i dinamične likove.

 • Tamara Tasić

  Snimanjem filmova beži od grafičkog dizajna, a kada se bavi grafičkim dizajnom onda beži od filma. Zlatnu sredinu pronalazi u kolažima i stop trik animaciji.

 • Vuk Nešić

  Grafički dizajner i ilustrator iz Beograda. Nesvakidašnje odrastanje između 4 države (Srbija, Holandija, Italija i Grčka) me je okrenulo ka unutrašnjem svetu koji sam krenuo da istražujem kroz kreativnost, filozofiju, psihologiju i muziku. Upisivanjem srednje umetničke škole u Italiji sam krenuo da se upoznajem sa dizajnom. Tokom studija sam više zainteresovan za treninge kung fua, knjige i izlaske, tako da se ozbiljnije krećem baviti dizajnom tek nakon diplomiranja. Prvi posao mi je kao junior dizajner u Beogradskoj grani VUCX studija. Nakon toga frilensujem godinama, i stičem svoj trenutnog glavnog klijenta, aplikaciju Fabulous. U slobodno vreme putujem, učim jezike, i sviram gitaru.

Blitz ⚡️

utorak, dec 17, 2019 od 18:00

Nova Iskra Dorćol