Leksikon

Vladislav Andrejevi─ç

Ako nije u vodi, voli da bude sam sa svojim kompjuterom ili na bajsu/skejtu u tri ujutru kada nema nikoga u gradu. Studirao kameru na FDU. Pored snimanja, mnogo voli da montira i re┼żira. Zavr┼íio je i keramiku kojoj se povremeno vra─ça, ne toliko na glinu, vi┼íe na skulpturu.

by Tamara Tasi─çÔÇó28.07.2020ÔÇó2 min read

Šta najviše ceniš kod ljudi?

Entuzijazam i humor.

Koja tematika se najvi┼íe pro┼żima kroz tvoje radove?

Odrastao sam u Lisabonu i leto mi je mnogo bli┼że. Samim tim su mi leti radovi mnogo veseliji i avanturisti─Źki nastrojeni. Zimu vezujem za Beograd koji je sam po sebi siv i razru┼íen pa odatle nesvesno izlaze mra─Źni i opi─Źeni radovi. Ono ┼íto vezuje ove dve estetike su ljudi. Volim da snimam i fotografi┼íem ljude u autenti─Źnim prostorima koji imaju neku teksturu.

Kako do┼żivljava┼í multidisciplinarnost u svojim radovima?

Ne volim da se ograni─Źavam jednim medijem. Imam ideje koje zahtevaju kori┼í─çenje razli─Źitih tehnika. Multidisciplinarnost mi je pru┼żila mnogo zanimljiviji i druga─Źiji krajnji proizvod koji nikada ne bih mogao ni da zamislim da sam ostao vezan za jedno ÔÇťzanimanjeÔÇŁ.

Omiljena psihi─Źka osobina koju posedujem je...

Strpljiv i istrajan.

Šta ti najviše prija da radiš u poslednje vreme? Any hobbies?

U poslednje vreme mi najvi┼íe prija da izvla─Źim ÔÇťzdraveÔÇŁ detalje iz fotki koje mi se nisu dopale, i da od tih detalja napravim rad za sebe. Hobi? Ronjenje na dah, mo┼że malo i boca ali nije to to.

Koliko eksperiment igra ulogu u tvom procesu stvaranja?

Zavisi od rada, nekada je eksperiment krucijalna stvar a nekada mu tu nije mesto.

Vladislav Andrejevi─ç

@dislavvvv

Vladislav Andrejevi─ç je vizuelni umetnik, ro─Ĺen je 1996. u Beogradu. Njegovi radovi su veseli i avanturisti─Źki nastrojeni pod uslovom da nastaju tokom leta koje vezuje za svoju ranu mladost provedenu na ulicama Alfame u Lisabonu. Zima ga podse─ça na Beograd, pa su samim tim i njegovi radovi koji tada nastaju mra─Źiniji. Povezuju─ça komponenta ove dve estetike su ljudi koje voli da fotografi┼íe u autenti─Źnim prostorima sa teksturom. Nakon ┼íto zavr┼íava keramiku u srednjoj umetni─Źkoj ┼íkoli ÔÇťTehnoartÔÇŁ, upisuje i zavr┼íava kameru na FDU. Prvu samostalnu izlo┼żbu ÔÇťTragovi Velikog RataÔÇŁ imao je 2018. godine u Kvaki 22 (Beograd) i u KC Labu (Novi Sad).